Size nasıl yardımcı olabiliriz?
info@wdtajans.com 🎉

Web Tasarım Fiyatları

6 Mart 2024
article cover image
Blog
Web tasarım fiyatları için bize ulaşanlar genellikle hızlı bir şekilde web tasarım fiyatı almayı ve buna göre bir strateji geliştirmeyi düşünüyor

Web tasarım fiyatları için bize ulaşanlar genellikle hızlı bir şekilde web tasarım fiyatı almayı ve buna göre bir strateji geliştirmeyi düşünüyor Ancak yapılan iş doğası gereği standart veya sabit bir fiyat, fiyatlar aralığında belirtilemiyor ya da değerlendirilemiyor.Bu nedenlerden dolayı web tasarım fiyat listesi bu tip hizmet veren işlerde kullanılmaz.Web araması yaparken karşılaşılan, en ucuz web sitesi fiyatları, hazır web sitesi fiyatları gibi arama sonuçları ile ulaştığınız fiyatlar, bu yazımızda anlattığımız ve kolay bir şekilde kaliteli ve web tasarım kurallarına bağlı kalınmadan yazılan web tasarım fiyatlarını içeren örneklerle doludur.Ancak biz gerek yazılım gerekse tasarım olarak yukarıda yazdığımız arama kelimeleri içeriğinde hizmet vermiyoruz.

Web tasarım fiyatı belirleyici birçok etken ile hesaplanabiliyor. Şöyle düşünebilirsiniz, web tasarımı hizmete dayalı bir iş kolu, bu iş kolunda alacağınız web tasarım hizmeti hazır birtakım yapılar ile hazırlanıyor ise işin fiyatı ucuz olabilir. Ancak yüz de yüz emekle üretilen bir iş ise fiyatı diğerinden oldukça farklı olacaktır.

Peki, web tasarım fiyatı alırken belirleyici özellikler neler olacaktır? • Web sitesi yazılım dili • Beğendiğiniz veya örnek olarak aldığınız başka bir sitenin tasarımı • Siteniz kaç sayfadan oluşmalı • Web sitesinin içinde ürün tanıtımı ürün satışı olacak mı? • Sitenin içinde kullanılacak veritabanı yazılım dili ne olmalı, yani site kaç kişiye erişecek, içinde ne kadar fazla ürün olacak? • Site içinde bir arama yapılabilecek mi? (Ürün arama gibi..) • Görsel ağırlıklı bir site mi olacak? • Üyelik gerekecek mi? • Sonradan siteye eklemeler yapılama ihtimali var mı? • Yönetim paneli ihtiyacınız, sitenin tamamen güncellenmesini karşılayacak mı? • En önemlisi seo uygunluğu ve arama motoru uyumlu url yapısı.

Gördüğünüz gibi Web tasarım fiyatları belirlenirken birden fazla faktör göz önünde bulundurulması gerekiyor. Oysa bizleri arayıp veya mail atarak web sitesi tasarım fiyatı isteyen birçok kişi veya işletme, aslında bu özelliklerin hiç birini göz önünde bulundurmadan il olarak fiyata odaklanıyor. Yukarıda bahsettiğimiz tasarım fiyatlarını belirleyecek konulara hakim olduktan sonra, web tasarım fiyatı almanız biraz daha kolay ve ne istediğinizi bilen bir yapıya kavuşacaktır ki bu da her iki tarafın işin kolaylaştıracaktır.

Web Tasarım Fiyatları Ne Kadar Olmalı? Yukarıdaki detayları kullandınız ve fiyat almaya başladınız, aldığınız web tasarım fiyatlarının birbirinden çok farklı olduklarını görerek bu defa kafanız biraz daha karışacaktır. Bir firma size 10.000 TL’ den başlayan web tasarım fiyatı verirken diğer bir yer size aynı iş için 40.000 TL web tasarım fiyatı verecek, baş bir yer ise aynı iş için 70.000 TL fiyat verecektir. Buradaki fiyatlar, tasarımı yapan ajans veya firmanın deneyimi, hizmetin kesintisiz devamlılığı veya aşağıda belirtilen içeriklerin ne şekilde kullanıldığı ile açıklanabilir. Web tasarım saat fiyatı, yukarıda bahsedilen kavram ve detaylar ile değişecektir. Yani bir firma tasarım saat ücretini 500TL uygularken, diğeri 2000 TL uygulayabilir. Sizin için sonuçta hepsi bir web sitesi neden bu kadar fiyat farklılıkları var? Web sitesi yazılım fiyatları neye göre değişiyor. Bu defa bu fiyat farklarını oluşturan etkenlere bakalım.

Web tasarım fiyatlarının farklı olmasının başlıca nedenleri; • Web sitesi yazılım dili (Microsoft birebir özel yazılım veya hazır web siteleri, wordpress, php gibi) • Veritabanı • Yukarıda bahsettiğimiz yazılım dillerine göre geliştirme, yani Microsoft ile 15 günde özel olarak yazılan bir web sitesine karşılık, diğer hazır şablonlar ile 1-2 günde hazırlanan web siteleri. • Güvenlik • Özel tasarım veya hazır şablonlardan tasarım kullanılması

.

Tüm bu detaylardan sonra biraz olsun sizleri aydınlatabildiğimiz düşünüyoruz. Artık web tasarım fiyatı alırken, elma ile armut kadar farklı olan yazılım, tasarım ve yönetim paneli özellikleri hakkında az da olsa fikir sahibi olabilirsiniz. Ama şunu asla unutmayın 5-10 bin lira aralığında bir web sitesi hazırlanması ne zaman ne de yazılım olarak mümkün değil. Böyle bir fiyat almışsanız web sitenizin size her an bir sürpriz yapabileceğini unutmayın..

İşinizi değiştirecek fikirleri konuşalım!

Bizimle iletişime geçin

0 (212) 385 22 66